d’orelles

Posted on Actualizado enn

Llegia aquest article al facebook i estic totalment d’acord amb l’autora http://www.mamirami.es/2015/06/26/por-que-no-perforo-las-orejas-a-mi-hija/

Per a mi és un dels primers actes de masclisme del sistema patriarcal. Cal diferenciar home i dona, amb dolor, patiment. Afligint eixe dolor com no a la dona.

Jo no porte arracades, no m’agrade PaperArtist_2015-08-24_22-29-53 (1)amb elles, a més ma mare va elegir fer el forat ben amunt doncs a ma tia se li havien tallat les orelles per tindre’ls baixets. Això ha comportat picors, ferides, plors, baralles entre ma mare i jo, tot per ser castigada com a dona a seguir uns rituals, modes, que ningú sap perquè ni per a què però que fan que una família i societat estiga contra teua com si anares a exterminar la humanitat.

Com li fas entendre a una mare que no vols portar arracades? Això de la llibertat no està molt acceptat. Ma mare m’ha dit unes cinc-centes mil vegades que hem faça altre forat, que com anava anar a una boda per exemple sense arracades i fins i tot estic plorant al vídeo de la comunió per aquest tema, horrorós.

Són petits detalls que ens queden a l’inconscient, que després no sabem per què ens fan sentir malament, estranys, de menys, cal traure molta voluntat per vèncer aquests símbols patriarcals i eixir al carrer sense joies, maquillatge o tacons.

Cal avançar més apresa amb la consciència social sobre temes tan sotils però profunds, si no canviem donant a les nenes la llibertat que elegisquen en cada detall de la seua vida, no és queixem del maltractament.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s